Tangerine Tiger

Caridina serrata


Mi az alábbi, körülbeli paraméterek mellet tartjuk őket:

pH: 5.8-7.0

GH: 3-5 ˚ dH

KH: 0-2 ˚ dH

Hőmérséklet: 23-24 C˚

Az interneten található információk szerint a Tangerine Tiger garnéla Kínából származik. A Tangerine nevet teste narancssárga színéről kapta, melyet fekete csíkok és pontok tarkítanak. Valószínűleg ezért ragadhatott rá a Tiger/tigris név. Hiszen valójában ők nem a Caridina marie, hanem a Caridina serrata név alá tartoznak.

Az első példányokat 2 éve szereztük be Lengyelországból. Egy kis, 50 literes akváriumba kerültek a szokásos szivacsszűrővel. Talajnak, abban az akváriumban, ADA amazonia (van) volt. Az akvárium berendezését néhány tölgyfalevél és két "bokor" Monosolenium tenerum alkotta. Idővel, ahogy elszaporodtak, helyet kaptak még egy akváriumban is, a garnélás állványon

 

Lágy, enyhén savanyú vízben érzik jól magukat. Mi többnyire garnélás sóval visszasózott vízben tartjuk őket (kb 150-200 µS/cm).  A víz hőmérséklete körülbelül 23-25 fok. Náluk is hetente 25-30% vizet cserélünk.

Enni ugyan azt kapják, mint a többi garnéla.

Szaporodás szempontjából ők is a specializált típúsú garnélák közé tartoznak. Kifejlett méretük megegyezik a Caridinák és Neocaridinákéval. Észrevételeink alapján, megfelelő körülmények között szaporábbak és gyorsabban nőnek a CRS/CBS garnéláknál. 

Bátran ajánljuk azoknak, akik meg szeretnének próbálkozni, valamilyen egyszerűbb, lágy vizet kedvelő, de ugyanakkor attraktív és szapora garnéla faj tartásával, szaporításával.